[NOTÍCIA] Contra la repressió d’activistes socials al Vallès: solidaritat

El passat 3 setembre de 2011 la coordinadora del 15-M del Vallés Occidental va organitzar dins de la campanya anomenada “De la indignació a l’acció” uns talls de carretera a la Nacional 150, a l’entrada del municipi de Barberà del Vallés, en defensa de la sanitat pública i contra les retallades dutes a terme per la Generalitat de Catalunya a sanitat…

Més de 60 activistes van fer un tall de trànsit pacífic i gradual, en el que en cap moment es va causar cap desperfecte ni cap imprudència, i en el qual es va rebre el total suport i solidaritat de tota la gent que circulava en el seu vehicle durant l’acció.

Per altra banda, abans de començar l’acció, quan els activistes es trobaven en plena assemblea, una patrulla de Mossos d’Esquadra del mateix municipi, els va donar el seu suport i la seva aprovació dient-los: “Entenem perfectament les seves reclamacions i les recolzem en tot moment, per que al cap i a la fi nosaltres sense uniforme som ciutadans i treballadors com vosaltres”.

Els agents de la policia els van comunicar que si desenvolupaven l’acció amb precaució i civisme, sense posar en perill a cap persona, no tindríem cap problema.

Per aquesta raó no entenem i denunciem que un cop acabats els talls de carretera, quan la gent va procedir a retirar-se, la policia va aturar als companys Xavi Roses, Manolo Clavin, Federico Gausachs i Jose Valverde per procedir a una identificació i seguidament imputar-los amb un expedient administratiu sancionador.

Exigim el nostre dret a la llibertat d’expressió i de reunió per defensar la sanitat pública, com a dret bàsic i universal, de les mans d’especuladors i empresaris que veuen en un dret públic, una oportunitat de negoci. Així denunciem les accions repressives dutes a terme per la policia, deixant clar que no serviran per ofegar les lluites socials per un món més just i solidari.

Prou repressió.
Solidaritat amb els nostres companys!

En lluita Vallès, 13 de febrer 2012

font: http://www.enlluita.org/site/?q=node/4599

Anuncis

2 responses to “[NOTÍCIA] Contra la repressió d’activistes socials al Vallès: solidaritat

  1. És una molt vella tècnica repressiva individualitzar les sancions i fer-ho amb pretexts falsos. Pel sistema judicial un policia és un fedatari. Digui el que digui (incloent les falsedats) serà tingunt més en compta que el que digui un imputat. A aquell, tot i la corrupció existente i la falta de deontologia professional, se li dona un crèdit que als ciutadans del poble no se’ ls hi concedeix. Cal preverue que les sancions individualitzades s’ enduriran en el futur, doncs això saben que és una carrega feixuga pels moviments socials (preparar caixes de resistència, enrenous judicials, dispersió del moviment en petits actes de solidaritat a les sales de vistes o a les portes dels jutjats, etc). Un manifestant no s’ ha de deixar enxampar per un guripa ni evidentment creure-li el rotllo aquest de que sense uniforme també son ciutadans. No és veritat, son la part de la ciutadania que s’ ha venut al millor postor per reprimir als seus veíns. Posats a fer no cal anar amb el dni al damunt quan es vagi a manifestacions i no acceptar fer cap decalaració a comisaria sino directament al jusgat. En quant a les accions de tallar el tràfec no son tan contundents com es creu. 60 persones immobilitzant milers a la carretera i creant un atasc obligant-les arribar tard allà on vagin és una menra de segrestar la seva llibertat.

  2. Retroenllaç: #CIUvol3000 Comunicat de premsa (cat i cast) i enllaços de referencia: “CONCERT SOLIDARI PELS MULTATS DEL VALLÈS I EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL Y BUROCRÀTICA” | coordinadoravallesoccidental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s