[CRÒNICA] El Vallès Occidental amb Badia!! 10-03-12

[CAT] El Vallès Occidental amb Badia! 10-03-12
El dissabte 10 de març, a Badia, ens vam reunir les assemblees del Vallès occidental per a celebrar un acte reivinidicatiu contra les greus repercussions de la crisi econòmica a Badia del Vallès. Tal com s’havia consensuat a la coordinadora d’assemblees de la comarca del Vallès per tal de donar suport a les lluites dels veïns d’aquest poble. Per això, centenars de persones vam manifestar-nos mostrant diversitat de pancartes amb missatges com ara:”JA N’HI HA PROU! de retallades, desnonaments, corrupció, injustícies, desigualtat, repressió”,”EL VALLÈS RESISTEIX, AVUI TOTS AMB BADIA”,” Atur i hipoteques: Solucions ja! ” i molts altres lemes, com és habitual en les manifestacions quinzemaigistes en què la imaginació dels manifestants, amb uns cartrons i uns rotuladors, dóna veu al poble.
La manifestació va transcórrer amb aire festiu al llarg del matí, sense que s’hagi de ressenyar cap incident significatiu. Els agents de la policia municipal es van ocupar de controlar el trànsit perquè no hi hagués cap contratemps, i fins i tot van tenir paciència mentre uns espontanis enganxaven pancartes als bancs. Els manifestants corejaven lemes com “No és una crisi, és una estafa”, i assenyalaven com a “culpables” les entitats financeres que s’anaven trobant pels carrers: La Caixa, UNNIM, Caixa Penedès…
Badia del Vallès és un dels municipis catalans amb una població més pobre i a la qual més ha afectat la crisi i les retallades en ajuts, prestacions i serveis. Al CAP ja s’ha tancat el servei nocturn d’urgències i se sospita que el volen tancar definitivament. També es tancarà el parvulari del col·legi “La muñeira”. I per si no fos poc, al voltant de 300 famílies que actualment viuen en pisos de protecció oficial en règim especial seran desnonades imminentment.
Per a mostrar el rebuig de la població a les retallades i la privatització encoberta de la sanitat, la manifestació va acabar amb l’ocupació del centre de salut. Allà es van llegir diversos manifests de l’assemblea de Badia i vam passar la tarda entre companys compartint experiències de les respectives assemblees.
De nit, hi va haver un sopar popular gràcies a la col·laboració de la Comissió de Cuina d’AcampadaBcn i al menjar que les veïnes i veïns van portar desinteresadament. Va ser llavors quan es van acostar tres patrulles dels mossos d’esquadra per a identificar les persones que estaven a la porta del CAP. Tot i que és legal que els cossos policials puguin realitzar identificacions arbitràries, en realitat és una forma d’intimidació. Nosaltres, com qualsevol ciutadana o ciutadà a qui la policia identifica en actes de protesta cívica i ciutadana, vam passar una mala estona, ens van fer sentir com a delinqüents pel simple fet de protestar pels nostres drets.
A les 12 de la nit, un cop van sortir els treballadors del centre, es va projectar la pel·lícula “Interferències”. La nota curiosa la va protagonitzar una parella que es va apropar al CAP al voltant de les 2 del matí, per tal que els atenguessin per un problema ocular, si més no, és sorprenent perquè ja fa més de 6 mesos que es van tancar les urgències nocturnes al CAP Badia.
Al matí següent, vam compartir una deliciosa xocolata amb xurros per esmorzar. I ens vam acomiadar sabent que ens trobarem dissabte que ve a la trobada d’assemblees del Vallès occidental, a la plaça de la resistència de Can Tries a les 11:30 hores.
Indignat del Vallès Occ.
[CRÒNICA] [CAS] ¡¡¡El Vallès Occidental con Badia!!! 10-03-12
El sábado 10 de marzo, en Badia, nos reunimos las asambleas del vallès occidental para celebrar un acto reinvinidicativo contra  las graves repercusiones de la crisis económica en Badia del Vallès. Tal como se consensuó en la coordinadora de asambleas de la comarca del Vallès para apoyar las luchas que tienen los vecinos de este pueblo. Por ello, cientos de personas nos manifestamos mostrando diversidad de pancartas, con mensajes como “¡BASTA YA! de recortes, desahucios, corrupción, injusticias, desigualdad,represión”, “VALLÈS RESISTEIX, AVUI TOTS AMB BADIA”, “Paro y hipotecas: ¡Soluciones ya!” y muchos otros lemas, como es habitual en las manifestaciones quincemayistas en que la imaginación de los manifestantes, con unos cartones y unos rotuladores, da voz al pueblo.
La manifestación trascurrió con aire festivo a lo largo de la mañana, sin que haya que reseñar ningún incidente significativo. Los agentes de la policia municipal se ocuparon de controlar el tráfico para que no hubiera ningún percance, incluso tuvieron paciencia mientras unos expontáneos pegaban pancartas en los bancos. Los manifestantes coreaban lemas como “No es crisis, es una estafa”, y señalaban como “culpables”a las entidades financieras que se iban encontrando por las calles: La Caixa, UNNIM, Caixa Penedès…
Badía del Vallès es uno de los municipios catalanes con una población más pobre y a la que más ha afectadopor la crisis y los recortes en ayudas, prestaciones y servicios. Al CAP ya se ha cerrado el servicio nocturno de urgencias y se sospecha que quieren cerrarlo definitivamente. También se va a cerrar el parvulario del colegio “La muñeira”, y por si fuera poco, se tienen previstos alrededor de 300 familias que viven en pisos de protección oficial en régimen especial serán desahuciadas.
Badia del Vallès és un dels municipis catalans amb una població més pobre i a la qual més ha afectat la crisi i les retallades en ajuts, prestacions i serveis. Al CAP ja s’ha tancat el servei nocturn d’urgències i se sospita que el volen tancar definitivament. També es tancarà el parvulari del col·legi “La muñeira”. I per si no fos poc, al voltant de 300 famílies que actualment viuen en pisos de protecció oficial en règim especial seran desnonades imminentment.
Per a mostrar el rebuig de la població a les retallades i la privatització encoberta de la sanitat, la manifestació va acabar amb l’ocupació del centre de salut. Allà es van llegir diversos manifests de l’assemblea de Badia i vam passar la tarda entre companys compartint experiències de les respectives assemblees.
Es por ello que la manifestación quiso acabar en la okupación del centro de salut. Fue allí donde se leyeron diversos manifiestos de la asamblea de Badía y en donde se paso la tarde compartiendo entre todos los compañeros las experiencias de las respectivas asambleas. Por la noche, hubo una cena popular gracias a la colaboración de la Comisión Cocina de AcampadaBcn y a la aportación de los vecinos que trajeron comida. Fue entonces cuando se acercarón tres patrullas de los mossos de escuadra para identificar a las personas que estaban en la puerta del CAP, lo cual, aun teniendo la autoridad de poder hacerlo según la ley actual, la identificación arbitraria resulta un método de intimidación para el ciudadano común debido a que hacen pasar un mal trago al grupo, haciéndoles sentir como delicuentes por el mero hecho de protestar por sus derechos.
La protesta continuó sin más incidentes con la proyección de la película “Interferencies”, una vez salieron los trabajadores del centro a las 12 de la noche. Un dato curioso fue una pareja que se acerco al CAP alrededor de las 2 de la mañana, para que le atendieran por un escozor en el ojo. Es un hecho muy significativo teniendo en cuenta que han pasado más de 6 meses del cierre de las urgencias nocturnas.
Por la mañana, compartimos un delicioso almuerzo de churros con chocolate y nos despedimos sabiendo que nos encontraremos el próximo sábado en la trobada de asambleas del Vallès occidental, que se celebrará en la plaza de la resistencia de Can Tries.
Indignat del Vallès Occ.
Indignat del Vallès
Enlaces de interes:

Crònica: Manifestació al Vallès  contra les retallades socials
[En lluita]
http://www.enlluita.org/site/?q=node%2F4771

Convocatòria: La Coordinadora del Vallés Occidental ‘Toma la Calle’ convoca una manifestación contra los recortes sociales en Badía

Exemple d’unitat a  per la . S’adhereix PSC, JSC i Solidaritat Catalana

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s