[CONVOCATÒRIA] FÒRUM SOCIAL CATALÀ

10 dies! Presentem propostes per fer possibles un altre país i un altre món
Tothom comparteix que vivim en una profunda crisi. Però des dels poders que l’han provocat i que se’n beneficien ens diuen que no hi ha res més a fer que acceptar les retallades. Una gran part de la intel·lectualitat i dels mitjans ens diu que no hi ha més opcions, que no hi ha idees ni propostes alternatives a un sistema que ha fet fallida.

Davant d’aquesta situació, des del Fòrum Social Català volem mostrar que sí hi ha propostes per fer possibles un altre país i un altre món.Propostes de vida alternativa que funcionen des de fa anys, propostes de noves formes imaginatives de resistència, propostes de noves regles de joc polític i econòmic, propostes per organitzar accions comunes transformadores, propostes de nous models d’organització social alternatius al sistema dominant.

I per mostrar aquestes propostes no semblen adequats els formats de trobada del FSCat realitzats en les edicions anteriors, en què simultàniament diversos grups exposaven les seves idees o lluites. Volem superar les rutines per afrontar l’oportunitat que ens ofereix la crisi, volem donar-nos el temps per llegir i escoltar les propostes d’altres sectors, d’altres grups per eixamplar les nostres visions i fer les nostres accions més efectives, volem superar la dispersió immobilitzadora i aprendre a generar participativament prioritats i consensus que engresquin l’acció de la ciutadania.

Per això la ciutadania i els col·lectius (assemblees, organitzacions, xarxes…)estem convidats a fer conèixer les nostres propostes(idees, experiències, projectes…) en el marc del FSCat per tal de:

  • Donar visibilitat a les propostes i a les persones i col·lectius que les presenten,
  • Crear la dinàmica per poder-les millorar, gràcies a compatir-les i contrastar-les,
  • Facilitar la sinergia, l’articulació entre propostes semblants o complementàries,d’aquí i d’arreu del món.
  • Tenir l’oportunitat de coordinar iniciatives, grups, plataformes…
  • Oferir a la ciutadania propostes sòlides prioritzades per la seva viabilitat i capacitat de transformació estructural.
En les trobades temàtiques que el FSCat convocarà els caps de setmana del mes d’abril, fins a l’assemblea final del 5 i 6 de maig, només s’hi podran presentar les propostes que hagin arribat abans del 23 de març amb el formulari web o amb el formulari adjunt a info@forumsocialcatala.cat

El dissabte 31 de març (i no el dia 24 com havíem previst!) tindrem una trobada per programar les sessions temàtiques en funció de les propostes rebudes. De moment n’hem rebut una vintena i molt aviat estaran accessibles al web. Sabem que molts col·lectius estan preparant les seves propostes i els demanem que les presentin quan abans millor per evitar acumulacions de darrera hora.

Si volem fer créixer les experiències reeixides, si volem millorar les idees, si volem articular els nostres projectes, si volem enfortir el procés comú de transformació social que el moment demana…no dubtem a presentar les nostres propostes i a interactuar amb els altres!

Aquí i arreu, som molts més dels que ells volen i diuen… ningú no ho farà per nosaltres!

Facebook  Twitter: @FSCat2012  #FSCat   #FSCat2012
http://www.forumsocialcatala.cat
info@forumsocialcatala.cat

Document: Fer-una-proposta-FSCat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s