[ACTA] Trobada d’Asemblees del Vallès Occidental 17/03/2012

Ordre del dia: 
1. Presentacions
2. Anàlisi i Coordinació Vallès Occidental
3. Accions passades i futures
4. Altres

1. PRESENTACIONS
Viladecavalls, Can Tries
Badia del Vallès
La Floresta
Castellar del Vallès
Sabadell
Terrassa
Ripollet
Sta.Perpètua
Castellar del Vallès
Vacarisses
Barberà del Vallès

Viladecavalls
– El grup que tracta el tema d’educació explica la situació a l’escola pública. El govern amb les retallades vol convertir l’escola pública en una oferta de baixa qualitat o fins i tot marginal. Expliquen que en aquests moments estan posant-se en contacte amb tots els partits polítics de Terrassa per a aconseguir congregar a la comunitat educativa pública i tenir un punt de trobada on totes les necessitats es puguin ajudar i coordinar. Demanen col·laboració per a buscar la unió de totes les comunitats educatives del vallès, ja que tots tenim els mateixos problemes.
– Sanitat: Una companya ens explica com va anar la Iniciativa Penal Popular, presentada el passat 10 de Març a Barcelona i ens fa la lectura dels deu punts. Per veure aquests deu punts us enllacem l’entrada de la coordinadora on es va publicar. [CRONICA] Els deu punts clau de l’argumentació de l’IPP contra Mas i Boi Ruiz.

– Plataforma d’Afectats del Cap de Can Trias. Defensa del cap per part dels veïns amb diferents accions, manifestacions, reunions amb els representants de la Generalitat i ocupació del cap. L’organització que es porta a l’ocupació del cap és assamblearia amb l’únic objectiu de salvar-lo. En aquesta ocupació es va comptar, a banda dels ocupants, amb professional metge i sanitari a més a més de la col·laboració ciutadana. La nit del desallotjament hi havien unes 300 persones, però finalment no les van fer fora i van continuar endavant. El cap es va reobrir al setembre. La plataforma continua.

Pah: Ens parlen de les accions que estan portant a terme els mateixos afectats, com acampar davant de les entitats bancàries fins que aquesta accepta negociar. A Terrassa s’han ocupat dos edificis i les persones que els ocupen estan pagant un lloguer social. Comenten que cada setmana hi ha de 2 a 3 desnonaments a Terrassa. S’està traminant la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) per a aconseguir canviar la llei hipotecària. Es necessiten 500.000 signatures. Algunes persones s’estan organitzant per, en breu, recòrrer el màxim territori possible. Per a més informació, dirigir-se a c/Jacinto Elias, 27. Els dimarts a partir de les 17.30h. a Terrassa.
http://hipotecadosterrassa.blogspot.com.es/

– Una companya ens llegeix un escrit que ha fet explicant la seva experiència personal sobre el desnonament. Adjuntem l’enllaç a l’escrit:
http://www.gemmadelgadomartinez.blogspot.com.es/2012/01/hogares-de-carton-atrapada-por-una.html

Badia  [Facebook Badia]
– Agraeixen la participació que hi va haver a la passada manifestació del dia 10 de Març a Badia, convocada per la coordinadora. Malgrat això, comenten que s’esperaven més gent del poble.

– Comenten la importància de la unió de les persones, ja que, com a exemple, gràcies a les PAH, el moviment 15M i gent particular, van aturar dos desnonaments el mateix dia.

Ripollet    [Assemblea Ripollet] [Assemblea d’Aturats/des Ripollet-Cerdanyola] – Comenten que el cap de setmana vinent hi ha convocada una manifestació Ripollet- Cerdanyola des de la plataforma d’aturats. Ens trobem a les 12h. a la Plaça Pere Quart de Ripollet i a la Plaça Abat Oliba de Cerdanyola. Les dues columnes es trobaran en un punt intermedi.

Sta. Perpètua [Facebook Sta.Perpètua]
– Continuen fent assemblea. Avui tenen convocada una per parlar de la vaga del dia 29M
– Continuen amb el tema del ROM

La Floresta [La Floresta Indignada]

– Proposen que la propera trobada d’assemblees del vallès es faci a la seva població, el dissabte 21 de abril a les 11:30 hores.

Terrassa   [Agora Acampada Terrassa]
– El dia 24 a les 11.30h a la plaça del poble hi ha convocada una xerrada amb el tema de la Reforma Laboral.

– Els dijous es reuneixen a Terrassa Respon a les 19h. les diferents associacions i entitats de Terrassa per a preparar la vaga del 29M i les jornades globals del 12M i 15M.

Sabadell  [Acampada Sabadell]
– Estan fent molta difusió de totes els actes que fan, tant per correu com al facebook.

– Tenen grups treballant a la IPP, a la vaga, sanitat, PAH, educació, etc.

Castellar del Vallès [Acampada Castellar]
– Continuen treballant. Han fet un hort i al Banc del Temps hi participen ja unes 32 persones.

– Es troben els dimarts a Can Gorina, al costat de la Plaça Major.

2. ANÀLISI I COORDINACIÓ VALLÈS OCCIDENTAL

Es recorda el blog i el correu de la coordinadora:
Mail: coordinadora.vallesoccidental@gmail.com
Blog: http://www.coordinadoravallesoccidental.wordpress.com

Es recorda també, que per a que la coordinació sigui de qualitat, totes les assemblees dels pobles han d’enviar la informació dels actes que convoquen per a fer una bona difusió i no perdre el contacte que estem construint entre nosaltres.

Es fa la proposta de fer una trobada de les persones que porten la comunicació/difusió a cada assemblea amb la coordinadora, per parlar de com fer aquesta difusió i comentar els protocols a seguir. La coordinadora es posarà en contacte amb les assemblees per quedar en un dia i una hora.

3. ACCIONS PASSADES I FUTURES

a) VAGA 29M:
– Una companya de Badia ens comenta que aquesta vaga ha de ser una vaga popular. Ni de sindicats ni de partits concrets, hem de sortir tots al carrer. Fa la proposta de fer alguna acció conjunta com a Vallès Occidental. També es comenta fer piquets a algun centre comercial. Ens expliquen que a dos centres concrets de Mercadona del Vallès Occidental tenen expressa ordre de que si algú fa vaga el dia 29M aniran al carrer.Proposen fer la mateixa acció a la mateixa hora a tots els pobles.

– Des de Sabadell veuen bé que hi hagi una coordinació pel dia 29M, fins i tot pensar en les mateixes accions, però que cadascú hi sigui al seu municipi per tal que ens vegin a tot arreu fent pressió. Senyala la importància de la comunicació en jornades com aquesta.

– A Terrassa hi ha la proposta de col·lapsar la C-58 fins a Barcelona. Dijous vinent quedaran per parlar d’aquesta iniciativa.

– Un company de Sta. Perpètua ens recorda que aquell dia també s’ha de fer la Vaga de Consum (no comprar, no utilitzar transport públic, fer el mínim consum a casa de llum, gas, etc. en definitiva fer el mínim gast per a que l’administració rebi el mínim possible).

Finalment, per a tothom que hi vulgui anar, aquest dijous 22M hi haurà una reunió exclusiva per parlar sobre el tema del 29M. A “Terrassa respon” a les 19h.

b) PROPERA ACCIÓ ASSEMBLEES VALLÈS OCCIDENTAL

– Una companya de Sabadell proposa sumar-nos com a Vallès Occidental a la manifestació del dia 24 de Ripollet-Cerdanyola convocada per l’Associació d’Aturats i Aturades d’allà. Encara que quedi només una setmana, és una acció que ja està preparada i a la que podríem donar suport. No surten més accions, així que s’accepta la proposta. Es crea un grup de treball que es posarà en contacte amb els de l’associació d’aturats per a coordinar-se i per crear algo més per a després de la manifestació.
(Es important que hi hagi més gent al grup de treball sobretot per a cuestions de difusió a totes les assemblees) Us podeu dirigir al correu de la coordinadora (coordinadora.vallesoccidental@gmail.com) per apuntar-vos al grup de treball i ajudar a la creació conjunta del Vallès.

4. ALTRES

Des de Sta. Perpètua surt la proposta de fer una marxa per al dia 12 de Maig (Global Day). Vuit dies abans, el dia 4 de Maig començaria una marxa des de Viladecavalls que aniria passant per totes les poblacions, per fer assemblees i anar aconseguint més gent . L’últim dia seria el mateix 12, que sortiriem des de Montcada per a arribar a Barcelona fins a Pl. Catalunya a la manifestació. S’acorda que aquesta proposta serà la següent acció a la que es donarà suport des de les assemblees del Vallès. S’ha creat també un grup de treball per a començar a organitzar-ho.

Un assistent del 15M de la Gent Gran de Barcelona ens convida a assistir els dimarts de 19h a 21h a la cantonada del Banc de Bilbao a Plaça Catalunya, a on es reuneixent totes les setmanes.

La propera assemblea serà el dissabte 21 d’Abril a la Floresta a les a les 11:30 hores en la plaça Miquel Ros (al costat de l’estació).

Resum:
-Es creen dos grups de treball:
Manifestació Ripollet. S’ha quedat el dimarts 20 de març a les 19 hores en la A.V. Can vargas, c/ Federico Garcia Lorca nº5 de Ripollet. (Es urgent la difusió de l’event)

Marxa del Vallès
Ha quedat pendent:
– La modificació del logo del Vallès (Ara tenim el de plaça Catalunya)
– La proposta d’un company de la creació de 2 manifestos més, dirigits a: la classe política i la policia.
– La continuació de la proposta de la creació d’una Caixa de resistència.
– Es recorda a totes les assemblees que seria molt útil la creació de calendaris google en cada assemblea per sincronitzar amb el calendari de la coordinadora i tindré centralitzades totes les accions i activitats del Vallès.
-Es recorda que tenim pendent lo de la radiografia del Vallés occidental 15M de l’ estat del moviment.

Anuncis

3 responses to “[ACTA] Trobada d’Asemblees del Vallès Occidental 17/03/2012

  1. No se, si el càrtel del dibuix de Azagra se li a demanat permís a el o si esta assabentat. No estaria mal contar amb la opinió de el.

  2. antoniovaleromilan@gmail.com

    Estamos esperando información para empezar a organizar la salid del día 2
    desde Can Trias, Vilafdecavalls, tenemos que hacer una hoja de ruta para hacer un seguiiento en los municipios don de llegamos y las actuaciones ha realizar, charlas,captar gente, donde acampamos etc…
    Saludos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s