[ACTA] Coordinadora VallèsOccidental a Montcada i Reixac 27-05-12

Reunits membres del diversos municipis pertanyents al la Coordinadora Assamblea Vallès s´acorden per majoria els següents punts de l´ordre del dia:

1- Presentacions dels participants
2- Accions passades
3- Accions futures i propostes
4- Altres

1- Presentacions dels participants.

Cal esmentar la participació Indignats Sabadell, Sta. Perpètua de Mogoda, Badía del Vallès, la Floresta, Cerdanyola, Barverà del Vallès, Can Trias i Assamblea Vallès Oriental.

2- Accions passades.

Indignats Montcada fa partíceps als altres membres dels actes que s´han fet al municipi:

Es mantenen les concentracions contra les retallades a Sanitat, tots el dijous a partir de les 19.30 a la Plaça del CAP (Plça. Lluís Companys) i posterior tancament del veïns dins del mateix CAP com a protesta per la supressió del servei d´urgències i ajuts , convocades per la les associacions de Veïns de MiR
(FAVMIR).

El Brot (Associació lúdica de joves pertanyent a aquest municipi) guanya el judici interpossat per l´Ajuntament de MiR, on se´ls hi havia denunciat penalment i perseguits amb multes fins i tot de 1500 euros per no tindre segur social, entre d´altres.

Exitosa xerrada de Marta Sibina i Albano Dante de la revista “”Café amb Llet” per la investigació “El robo más grande de la historia de Catalunya”, amb la participació també de la FAVMIR.

Divendres 27 intent fallit de censura, per part de l´Ajuntament de MiR, del pregó de Festa Major .

Dissabte 28 matí performance a càrrec de Montcada Paròdia i la participació d´Indignats. Acte ludic-festiu on es demanava el cens fictici per a empadronar-se´n a Montornès del Vallès, municipi veí que ha aconseguit la repossició de les urgències sanitàries per part del seu Ajuntament. I empadronar-se´n també al municipi de Berga per estar d´acord amb nomenament del Rei com a “persona non grata”.
Un dels companys de Montcada,tambè “iaio-flauta” exposa el cas de la reclamació que ha fet a través de DEMPEUS, per quedar en l´oblit una “intervenció quirúrgica no greu” vers la seva dona i dos setmanes desprès ja tenía data d´operació. S´han de massificar denùncies a travès de DEMPEUS i accions similars.

Badia del Vallès exposen :

La lluita juntament amb la PAH de Sabadell per a aconseguir una moratòria per a la dació en pagament d´unes vivendes que estàn en règim especial ja que són de protecció oficial (de les antigues) i se´ls hi vol aplicar les mateixes particularitats que a les vivendes “normals”, volen que consti l´augment patrimonial
amb els interessos que hi comporten sent d´alló més irregular.

Queixa explícita per part d´aquest municipi sobre la criminalització a la que estàn sotmessos com a moviment social.

Explica també el cas d una familia que havia estat obligada a signar sis segurs extres de sanitat, etc, per a que els hi concedissin la dació en pagament, i havent-hi passat el cobrament d´aquest en un sol cop, Indignats Badia mitjançant una protesta, en forma de paròdia contra aquesta entitat, ha aconseguit les fotocòpies d´aquest segurs (del tot irregulars) i el retorn dels diners, juntament amb la dació.

Sta. Perpètua de la Mogoda esmenta:

Mitjançant la Marxa Vallès convocada per l´aniversari 15M, el dia 11 es va fer una concentració en la LLagosta per a la dació en pagament d´un pis en aquest minicipi juntament amb la PAH Sabadell, Badia i la Llagosta.

Notifiquen també la impossibilitat de participar als plens municipals per part de partits com ara ICV i CIU conjuntament.

Continua la lluita contra l´Ajuntament per la invalidació que s´està fent amb l´estació de Renfe de Sta. Perpètua, ja que els medis i la infraestructura estàn fets de fa temps, però es mantè la negativa per part del mandataris.

També es parla del cas d´un veí que tenia que ocupar un pis a aquest municipi i el dia que havia de fer-ho l´entitat els va boicotejar contractant seguretat privada.  Es divulga que hi han hàbils 800 pisos per a aquells qui vulgin ocupar, per manca de recursos, a aquesta localitat encara que les persones no pertanyin al municipi.

Membres de Sabadell :

Parlen dels continguts que s´han produït a les anteriors assemblees en quant a reflexions dins el moviment, del passat vers el futur i sobre que es pot millorar i que no.

Guany que han assolit mitjançant l´ocupació d´un bloc de tres pisos amb famílies desnonades i que s´ha fet ressó EuropaPress, els pisos són concedits per caràcter de molta urgència, i es promouen les mesures legal a posteriori.
Dimarts 29 de Maig començaràn a entrar famílies.

S´han fet també jornades, sobretot, de caràcter lúdic- reivindicatiu amb performances, entre d´altres l´acció de SOM ENERGIA.

Exposen els desacords i denúncies que estan realitzant contra l´Ajuntament i en especial al seu alcalde (Sr. Busto) sobre les infraestructures megalòmanes que es volen fer i s´estan acceptant als plens municipals, entre elles el “gaseoducte”, on es veu perillat el bosc pertanyent al municipi i la seva deforestació.

També parlen de les contra-campanyes que estan duen a terme mitjaçant la demanda d´una auditoria dels deutes municipals, una vocalia contra Sanitat per a recalcar els abusos que s´estan produïnt al llarg d´aquests mesos, i per saturar-la a través de DEMPEUS, per donar-li un protagonisme similar com la PAH fa en vivenda (a Catalunya hi han 80.000 persones afectades pels abusos en Sanitat).

Dissabte 26 a Ripollet i amb la participació de la comissió d´aturats, amb el recolzament de varis municipis van organitzar activitats lúdico-festives, xerrades, obres reivindicatives de teatre, projecció de “V de Vendetta”, també va haber un recital de poemes per a concienciar de la problemàtica de Ripollet. Van tenir una molt bona acollida entre la gent del poble.

Es fan propostes també referents al banc de temps i autogestió del moviment.

Cerdanyola esmenta que s´han fet unes jornades similars al poble on va predominar l’assemblea i els acords adoptats, principalment referents a informació sobre un crèdit aprovat a l’Ajuntament sense saber-se en el moment de la votació el tipus d’interés, entre d’altres coses que provoca un deute milionari que haurà d’assumir la ciutadania. Forats de diners creats per actuacions polítiques que com sempre acaba pagant el ciutadà sense veu ni vot. Faran campanya informativa per a sensibilitzar sobre aquests temes.

Barberà del Vallès recorda el fet d´una família d´invidents de Mataró que havien d´èsser deshauciats i gràcies a la PAH han aconseguit que no els hi apliquessin aquest desnonament.

Finalitzant el punt Vallès Oriental parla de la mancança d´accions com a coordinadora emergent i de propostes.

3- Accions futures i propostes

La Floresta comenta el mail que ens han fet arribar des de Castelló sobre la campanya de recollida de taronges sense intermediaris per al comerç just i com a medi per a poder intercanviar productes amb ells. També ens fa partícips d´unes jornades que es convocaran d´horts comunitaris juntament amb “Assemblees d´Horts del Vallès”.
[Novetat! *Hi ha una proposta des de Castellar de realitzar l’assemblea hortícola del Vallès el proper 17 de juny.Consistiria en una visita a l’hort “okupat” i degustació del que ja estigui a punt per collir.També volem mostrar un kit d’horticultura per balcons.  – Si no hi ha cap inconvenient per la data es tirarà endavant]

Montcada exposa la problemàtica d´un institut ruïnòs del poble que, vers la passivitat per part de l´Ajuntament de fer un de nou, (projecte que s´havia aprovat fa anys amb terrenys inclosos i que de cop i volta han reculat) .Dimecres 30 de Maig a les 8 del matí, organitzen una comitiva de pares, alumnes i professors direcció a Sabadell per a reivindicar les mancances i perillositat del centre a Educació.

Es fa referència també a la denuncia que els hi han interposat als integrants de Cafè amb llet, Marta Sibina i Albano Dante i que es durà a terme el dia 13 de Juny a la Ciutat de la Justícia (BCN) on demanen recolzament per a que es faci ressò en el medis de comunicació. Més informació a la web de la revista o a noupaper@gmail.com .

Can Trias informa de la problemàtica que tindran a l´estiu pel tancament d´urgències per vacances, que romandran mes i mig sense cap tipus de servei, es a dir, que més de 9.000 usuaris es quedaran sense aquest servei primordial. S´han fet accions contra la Mútua General de Terrassa, del que depend aquest
servei, el Sr. Picoles com a director i l´Ajuntament que s´ha posicionat a favor del tancament i proposen una acampada al davant del CAP de 2 o 3 dies, entre setmana, com a protesta. A més de demanar el desglossament i estalvi que es va fer l´any passat quan el CAP va tancar per a saber l´estalvi total que “promouen” aquestes retallades .

Sta. Perpètua de la Mogoda parla de la nova assemblea, que es produirà en el mateix municipi al Juny. Volen fer coincidir els actes de la coordinadora juntament amb les activitats i prèvia votació consensuada es duran a terme el dia 29 i dissabte 30 de juny al Parc Municipal de Sta. Perpètua a les 10.30h (aquest Parc és situat al davant del Mercadona). L´assemblea serà pel matí, es prega puntualitat, al migdia el dinar corre a càrrec de la mateixa organitzadora i per la tarda hi haurà dues conferències per a la conscienciació a través de la pedagogia. EL cartell informatiu és a càrrec de la mateixa organització i es demana col.laboració per a l’amenització de les jornades ( interessats contactar amb la coordinadora.vallesoccidental@gmail.com). D´aquesta forma s´aprofita els dies que es convoquen les assemblees de la Cordinadora per una major difusió dels actes que es fan als municipis. Dir també que Hi ha un company que s´està movent per a entregar el Llibre de ruta de la Marxa Vallès per a entregar-ho al Parlament,queda pendent coordinar l´hora per a que sigui l´entrega més afavoridora per a aquelles persones que treballen, i fent l´entrega per la tarda.

Assemblea Vallès Oriental esmenta per a sensibilitzar la consciència social una acció pedagògica pilot que volen dur a terme en un col.legi de Mollet, per a apropar els idearis del 15M, la planificació assembleària, etc, per la mancança d´informació que es te d´aquest Moviment.

Badia fa una crida a la participació pel dia 31 de Maig a la Plaça Major de l´Ajuntament d´aquesta localitat a les 10 davant d´UNIM CAIXA contra aquesta entitat per accions passades vers al desnonaments de forma il.lícita. També volen fer particeps als membres de l ´Assemblea per a que recolzin el judici que es produirà un dia abans, dimecres 30 de Maig a les 9.00 contra un dels companys que en una jornada de recollida de signatures de la PAH va ser agredit per una dona i desprès aquesta va interposar una falsa denúncia com a víctima d´agressió del fets, la convocatòria també és a la Plaça de l´Ajuntament.

Cerdanyola promou dos propostes :
1- Comunicació de la cordinadora i les acampades. Es tracta d´un taller de 3 o 4 hores per a facilitar la comunicació interna. Les persones interessades quedaràn desprès d´aquesta assamblea.
2- Com entrar comentaris al Blog i que d´aquesta forma no carregui a aquells qui sempre hi treballen, d´aquesta manera el Blog ès més dinàmic i facilita la tasca feixuga del qui s´han dedicat fins ara( Es quedarà divendres o dissabte).

S´acorda per consens els pròxims punts pendents com a ordre del dia que esdevindrà el dia 30 de Juny a la Assemblea de la coordinadora al municipi de Sta. Perpètua:

1- Organització en ferm dels dies d´acampada entre setmana amb motiu del tancament del CAP de Can Trias per període vacacional.
2- Consensuar accions globals a favor del Drets Humans que s´estan vulnerant cada cop més i s´estan massificant els actes de criminalització vers la llibertat d´expressió i reunió. Dades de muntatge a l´Octubre.
3- Calendari 2012 mitjançant la recopilació de fotos en diferents municipis de la Coordinadora i diferents accions per a poder distribuir i permetre cercar diners per a una caixa de resistència (una per la Cordinadora i una per a cada localitat).
4- Durant tota l´assemblea s´esmenten unes películes i documentals força enriquidors que queden com a acció per a visualitzar en assemblees o a nivell local com a medi de conscienciació social, son:

“Phyco”. Michael Moore
“La doctrina del shock”
“Terrorismo de estado”

Anuncis

One response to “[ACTA] Coordinadora VallèsOccidental a Montcada i Reixac 27-05-12

  1. Eyyyyyyyy tenemos que decidir todavía nuestro logo, no?
    Lo digo porqué desde Sabadell estamos pensando en hacer más camisetas y habíamos pensado en que fueran de todo el Vallés. Si un caso los diferentes diseñadores que tengamos en cada localidad que presenten un diseño de camiseta guapa, o que trabajen juntos e ideen un diseño entre tod@s, pero con el logo nuevo, claro.
    Lo dejo ahí, podríamos hablarlo en la próxima asamblea de la coordinadora.
    SAlud sobretodo y fuerza, Celia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s