[ACTA] Coordinadora Vallès Occidental a Sabadell 29-09-12

Reunits membres del diversos municipis pertanyents a la Coordinadora Assemblea Vallès acorden per majoria els següents punts de l’ordre del dia:

1 – Presentacions dels participants

2 – Caixa de resistència

3 – Accions passades

4 – Accions futures i propostes

5 – Logo de la Coordinadora

6 – Camisetes, xapes, etc

7  – Altres

1- Presentacions dels participants.

Cal esmentar la participació de Indignat Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Ripollet, Montcada i Reixac i Sabadell.

 2- Caixa de resistència

La caixa de resistència va començar a caminar a l’anterior assemblea de la coordinadora i ja hi han uns diners. Per gestionar-la es va crear Tresoreria. També es va decidir que es comunicaria aquest fet a les diferents assemblees per que cadascuna decidís una aportació voluntària a la caixa i que aquesta contribució es realitzaria a cada assemblea de la coordinadora. La raó per fer-ho d’aquesta manera es la de que no fossin els participants de l’assemblea de la coordinadora els que sempre aportessin els diners.

La Tresoreria només fa comptabilitat, ingressa i treu diners, no pot prendre decisions sobre el destí dels diners, aquestes decisions les ha de prendre la Coordinadora i  les diferents assemblees del Vallès. Quant s’hagi decidit la causa on s’han de destinar es donarà carta blanca a Tresoreria per que lliuri els diners que facin falta a l’assemblea que els ha demanat. Badia, per exemple, ja pot sol·licitar el que necessiti per muntar el concert del dia 20 d’octubre.

3 – Accions passades

Valoració del 25S

A Barcelona va faltar que anés més gent a la concentració davant del Parlament. Però la valoració  és positiva perquè les 1000 persones que hi eren estaven molt motivades i va ser una jornada molt intensa, de molta passió.

A  Madrid la resposta va ser més multitudinària i es va aconseguir  posar en evidencia tant a nivell nacional, com internacional, la repressió política, social i mediàtica que hi ha a aquest país. Ens sembla que va quedar prou clar que els antiavalots es van excedir en l’ús de la violència.

El dia 26 es va tornar al Parlament, després es va anar a protestar a la comissaria de policia  de Via Laietana, per protestar per la repressió brutal de la concentració de Madrid.

 4 – Accions futures i propostes

 4.1 – Concert del dia 20 d’octubre a Badia

El concert començarà a les 7 de la tarda. Es prega que totes les assemblees facin la màxima difusió possible d’aquest esdeveniment, que utilitzin tots els mitjans de que disposin… Ja s’ha creat un cartell i es redactarà un manifest.

De moment sembla que no faran falta diners de la caixa de resistència per muntar-lo perquè s’ha aconseguit un patrocinador que els avançarà. Els diners que es guanyin a l’esdeveniment es dipositaran a la caixa de resistència de la coordinadora i posteriorment s’utilitzaran per pagar les sancions dels nostres companys.

Les petites despeses personals que es vagin produint per organitzar aquest esdeveniment es poden presentar a Tresoreria amb el justificant corresponent i aquesta retornarà el valor d’aquestes despeses.

Si es volen preparar activitats paral·leles, s’ha de parlar amb l’organització de l’esdeveniment perquè en principi tots els guanys aniran exclusivament destinats a pagar les multes dels nostres companys. Hi poden haver excepcions: Si primer es demana a l’organització i si així ho decideix l’assemblea corresponent. Aquest és el cas de la PAH de Badia que tot el que guanyi serà per la Plataforma i no pas per la caixa de resistència.

En aquest punt es comença a parlar sobre si s’haurien de recollir aliments per la PAH o per un banc d’aliments. Es proposa que com que aquest punt no estava previst a l’ordre del dia es voti si es vol tractar o no. L’Assemblea decideix que se’n parli. Per coherència amb els punts de l’ordre del dia però, em permeto la llicència d’afegir-lo més avall i completar el punt que estava  redactant: Accions futures.

4.2 – Altres accions

29 Setembre: A Barcelona Manifestació en suport de concentració a Madrid “Rodea el Congreso”. S’ha quedat a les 6 de la tarda a plaça de Catalunya. Després la manifestació s’anirà cap a la Delegació del Govern al c. Mallorca, 278.

29 Setembre: A Sabadell rebem la visita del President de la Generalitat sr. Artur Mas que estarà present en un acte que organitza el Club de Natació de Sabadell per celebrar el 50 aniversari de l’Escola Santa Clara. El 15M anirà a la manifestació de Barcelona. De totes maneres hi ha col·lectius que li han preparat la rebuda que es mereix coincidint amb l’acomiadament de treballadors del Club de Natació.

– El 2n dissabte de cada mes es reprèn l’assemblea general a plaça Catalunya. Serà un espai per parlar tranquil·lament sobre diferents temes, un àgora. Abans la Comissió Cuina de Barcelona ens invita a tots a un bon dinar.

– El 4 d’octubre hi haurà a Badalona una acció dissenyada per l’assemblea d’aturats d’aquesta vila amb la participació de l’assemblea d’aturats de Barcelona. A les 10 del matí a laplaça Pompeu Fabra de Badalona.

 13 Octubre: #GlobalNoise. Manifestació sorollosa a cada vila. Hi ha llibertat per fer-la com es vulgui amb l’única condició que es faci molt soroll. Es una forma de visualitzar  que la protesta continua al carrer. Es farà a tot el mon.

– S’anuncia de que en un futur pròxim l’Ester Vivas anirà a Montcada i Reixac per fer una xerrada-debat sobre la Crisi Alimentària.

– Proposta pel setembre de 2013: Taller per reporters. Hi ha un grup que vol impartir uns tallers de formació per a que aprenem a treballar com a reporters al carrer que és on estan les noticies, d’aquesta manera s’evita la censura de la premsa oficial i es fa difusió del que realment esta succeint. Però primer es farà una recollida de diners per poder organitzar-los.

5 – Lluita contra la fam al Vallès Occidental (nou punt)

Es proposa que al concert de Badia es recullin aliments periples per la PAH o per un banc d’aliments. Es podria organitzar un repartiment d’aliments com a 15M.  A Barberà ho fa Càritas cada dijous. Les persones que tenen necessitat passen primer per l’assistent social per a que no hi hagi qui se n’aprofiti.

L’Assemblea Casc Antic de Barcelona vol crear un “Comando Super” per anar als supermercats a recollir aliments a punt de caducar. S’ha quedat el 10 d’octubre a les 8 de la tarda a l’Ateneu Llibertari de la “plaça de la vergonya”(?)

A Sabadell hi havia una persona que venia a l’assemblea i coneixia aquest tema, es podria quedar amb ella i demanar-li que ens informés. Es proposa que totes les poblacions contactin amb  col·lectius o amb persones que tinguin experiència en aquesta matèria.

Problemes

– És difícil que les grans superfícies donin aliments a punt de caducar al 15M, amés en general prefereixen tirar-los que donar-los.

– S’hauria d’anar a les escoles per detectar si el problema de la fam entre els nens està creixent i  quin grau ha assolit. S’hauria d’observar quines són les necessitats que pateixen ara mateix.

– Contactar amb les entitats que ja estiguin treballant el problema de la fam.

– La creació d’un Banc d’Aliments.

– S’hauria de disposar d’un lloc on es distribuirien els aliments.

– Si es vol fer una gordillada (acció molt mediàtica) s’hauria de crear una caixa de resistència per les possibles conseqüències d’aquesta acció.

– S’hauria de fer un treball de camp i d’investigació descomunal.

Propostes:

– Aprofitar aquest tema per començar  una campanya contra les grans superfícies.

– Dur a terme una campanya que consistiria en filmar com els grans supermercats tiren els aliments per després pujar-ho a Internet i fer-ne difusió.

– Detectar i fer una llista de quins supermercats estarien disposats o no a donar els aliments abans que tirar-los.

– S’hauria de fer una campanya ben organitzada. Aquesta campanya hauria de tenir un nom.

– Crear una plataforma on hi treballessin diferents col·lectius i que no s’ho  carregues tot el moviment 15M.

Idees: Gordillada – Banc d’Aliments – Posició dels supermercats.

S’hauria de crear: Un llistat de necessitats, la caixa de resistència i la plataforma

Objectius:

– Ajudar a les persones

– Denunciar als supermercats que destrueixen els aliments

– Pressionar als partits politics per que facin alguna cosa, per que canviïn aquesta situació, per que canviïn les lleis si cal.

Es proposa que si es vol fer alguna cosa en aquest sentit que es creï un Grup de Treball que surti de la Coordinadora i al que si pugui afegir qui vulgui treballar aquesta matèria. Es crea el Grup de Treball.

Volem parar la injustícia que representa que hi havent-t’hi menjar de sobra, aquest es pugui tirar i la gent pugui passar fam. Volem denunciar al capitalisme que dóna més importància als negocis que a les persones.

Tenim que canviar el sistema. Tenim que realitzar una bona campanya i aconseguir canviar les coses per que la gent no passi fam. Si es recullen aliments que es fan malbé se’ls hi ha de donar una sortida ràpida. A Sabadell a Can Burgesa hi ha gent que recull aliments a punt de caducar i altres coses com roba, etc.

Hi ha una companya que opina que el 15M no és una ONG, sinó que crea consciència política en la gent. Opina que hem de ser realistes i veure les forces que disposem que són molt poques per abordar un tema d’aquesta magnitud. Ja hi ha entitats que estan treballant aquest tema i des de fa molts anys. El moviment 15M té en marxa una batalla política que entre d’altres objectius pressiona a polítics i a entitats per que facin la seva feina de forma correcta i efectiva. La nostra obligació es denunciar la situació totalment injusta que estem vivint però hem de deixar que les entitats que treballen aquest tema hi continuïn treballant. Denunciar SI, caritat NO. Per altra banda les persones que passen necessitat s’han de moure a nivell polític, no poden prendre una posició de víctimes passives.

6 – Logo de la Coordinadora

Es proposa reobrir l’elecció del logo. Els que hi han dissenyats es tornaran a penjar a la web de la Coordinadora per poder-los veure. S’ha de valorar quin és el que més ens agrada. També se’n poden i se n’han de presentar de nous. El termini de presentació i l’elecció del nou logo es decidiran a l’assemblea de la coordinadora.

7 – Camisetes, xapes, etc

Aquest punt no s’ha tractat. Ja es tard, es l’hora de dinar i ja estem tots una mica cansats. Es deixa per la pròxima assemblea.

 8 – Altres

8.1 – Iaioflautas

Quan s’estava fen la valoració de la concentració del 25S s’ha discutit breument sobre si els Iaioflautes estaven o no manipulats per gent de diferents partits d’esquerra. Sembla clar que cadascú veurà el que vulgui veure però una companya ha defès que els Iaioflautes es van crear amb l’esperit del 15M en el sentit que les persones que hi participen ho fan a títol personal. És evident que hi ha persones que militen a un partit, però la participació que tenen amb els Iaioflautes es a títol personal, no en representació del seu partit.

Bé, en tot cas és una discussió que s’ha de plantejar en l’assemblea del Iaioflautes i no en aquesta.

8.2 – Calendari

La Comissió de Comunicació de la Coordinadora invita a tots els pobles que no hagin fet calendari a que el facin. El calendari ha de ser de Google. Quan s’hagi creat s’ha d’avisar d’aquest fet al correu de la coordinadora per que Comunicació el pugui sincronitzar amb el calendari de la Coordinadora. Des de fa un parell de setmanes ja apareixen totes les convocatòries, accions, activitats, esdeveniments… que cada vila ha penjat al seu calendari.

Es demana que es desactivin del calendari de cada vila les entrades d’assemblees o reunions que es reprodueixen fins a l’infinit. És millor fer una copia d’una setmana a l’altra i afegir la entrada si l’esdeveniment realment es farà.

S’agriria que les entrades o post  del calendari tinguessin un títol amb el següent format:

MUNICIPI      [*]      TITOL o LEMA de l’ ESDEVENIMENT

[*] = [Xerrada-debat], [Manifestació], [Concentració], [Taller]…

En aquest enllaç podeu veure el calendari de la Coordinadora:

https://coordinadoravallesoccidental.wordpress.com/agenda/

8.3 – Propera assemblea

Es decideix que la propera assemblea de la coordinadora es faci a Ripollet el dissabte 27 d’octubre a la plaça de l’ajuntament.

Es proposa que es confeccioni una pancarta per posar-la de fons i donar d’aquesta manera visibilitat a l’assemblea.

Es proposa que la següent es realitzi en un municipi en el que no estigui actiu el 15M, per fer-nos visibles en altres llocs i  per constatar si realment no hi ha ningú interessat, si hi ha algú que s’ha quedat desconnectat o per si algú vol contactar amb el moviment.

En aquest punt es dóna per acabada l’assemblea. Fins la pròxima companys. Salut i endavant!!!!! No us canseu que la lluita es llarga.

Anuncis

One response to “[ACTA] Coordinadora Vallès Occidental a Sabadell 29-09-12

  1. Retroenllaç: [CONVOCATÒRIA] Trobada d’Assemblees 15M del Vallès 1-12-12 | coordinadoravallesoccidental

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s