#CIUvol3000 Comunicat de premsa (cat i cast) i enllaços de referencia: “CONCERT SOLIDARI PELS MULTATS DEL VALLÈS I EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL Y BUROCRÀTICA”

CONCERT SOLIDARI PELS MULTATS DEL VALLÈS I EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL Y BUROCRÀTICA

[CAT]
Som conscients del risc d’anar a les manifestacions. Del risc de rebre possibles multes, les identificacions incòmodes, detencións o pallisses per part dels cossos de policia, injustificades i il·legítimes en molts casos. És el seu mecanisme perquè tinguem por a reinvindicar els nostres drets de manera oberta i visible, dintre dels moviments socials pacífics que clamen per les veritats incomodes dels governants.

El 3 de setembre de 2011 ens trobem amb un d’aquestos casos. La Coordinadora del Vallès Occidental va convocar una concentració contra les retallades a la Sanitat Pública. Activistes de diferents localitats es van trobar per fer talls de circulació informatius a la N-150 a l’entrada de Barberà del Vallès. Es paralitzava intermitentment la carretera durant menys de 5 minuts per informar als conductors sobre les retallades en Sanitat i sobre el govern corrupte de CiU.

Aquesta trobada es va reproduir en altres localitats: A Palamós, on es va tallar la C-256; a Hostalric, la C-35; a Anglès, on es va interrompre el trànsit de la C-63; i a Sant Celoni, on es va tallar la GI-552; així com a altres llocs de les demarcacions de Girona i Tarragona.  Es va emprear la mateixa tècnica que es va fer servir en el nostre cas: Com un netejador de vidres o venedor de mocadors aprofitaven les aturades de trànsit naturals per donar la informació. Tot va transcórrer amb seguretat i calma segons demostra els articles de premsa que parlen d’aquell dia, en cap moment els possibles afectats van tenir queixa del treball informatiu dels ciutadans i mostraven el seu suport amb xiulades i crits en contra de les retallades.

Durant la concentració van ser identificades 4 persones a qui ara se’ls imposen multes altíssimes com a responsables i organitzadors d’aquesta “manifestació” i pel tall a la carretera N-150 amb tanques d’obres, la qual cosa no és certa, perquè no son organitzadors del event, el cual es va decidir en assemblea, i perquè únicament s’utilitzava una pancarta per realitzar els talls de carretera. També els fan responsables d’una segona “manifestació” en la que ni tan sols eren presents. Com es pot permetre aquesta falta d’objectivitat a les forces de seguretat? No és admissible que ens multin per exercir el nostre dret a la protesta pacífica. El que il·lustra perfectament el que estem dient i que crea jurisprudència, són les absolucions d’aquesta mateixa setmana dels 245 identificats a la comissaria de Zapadores (València) en la manifestació de la #PrimaveraValenciana per les retallades en educació, o l’absolució dels identificats en el Parc del Retiro a Madrid en les reunions preparatòries del 25S, entre altres.

És una vergonya que ens multin simplement per ajuntar-nos, per pensar en les solucions que necessitem cada vegada amb més urgència. Per això no estem d’acord en pagar multes administratives, per això s’han recorregut. Estem disposats a enfrontar-nos a la seva burocràcia. Però tot això suposa un cost econòmic en taxes, advocats, procuradores i molts mals de cap, per si no en teníem prous.

A tot això li hem d’afegir els 2 multats per l’alliberament d’un espai a Santa Perpètua, espai cedit a una família amb necessitats immediates; els multats per la vaga general del 29M; les denúncies que ens arriben simplement perquè ens han vist en una foto; la possible aplicació de la nova llei, introduïda en el nou codi penal, contra convocants de manifestacions per internet; les querelles per brutalitat policial i totes aquelles que estan assumint despeses judicials per assumptes polítics.

Es pot afirmar sense cap mena de dubte que patim una subtil i persistent repressió contra les llibertats de moviment i de pensament de la ciutadania, un estat de setge mediàtic i burocràtic.

Per afrontar els costos econòmics de la defensa jurídica i els de les denúncies hem organitzat un concert al Casal de Joves de Badia del Vallès, c. Porto s / n, des de les 7 de la tarda fins a la 1 de la nit, al que no podeu faltar de cap manera.

Us esperem a totes. Aprofitarem per trobar-nos en un lloc més distès que de costum.

Convocatòria al bloc de CoordVallesOcc http://wp.me/p2aKHb-o5
Cartell: http://bit.ly/SUwn0b
Banner: http://bit.ly/SUwpoF
Esdeveniment Facebook: http://on.fb.me/OKti28

CONCIERTO SOLIDARIO CON LOS MULTADOS DEL VALLES Y EN CONTRA DE LA REPRESIÓN POLICIAL Y BUROCRÁTICA

[CAST]

Somos conscientes del riesgo de ir a las manifestaciones. Del riesgo de recibir posibles multas, identificaciones incómodas, detención o palizas por parte de los cuerpos de policía, injustificadas e ilegitimas en muchos casos. Es su mecanismo para que tengamos miedo a reivindicar nuestros derechos de manera abierta y visible dentro de los movimientos sociales pacíficos que claman por verdades incomodas para los gobernantes.

El 3 de septiembre de 2011 nos encontramos con uno de estos casos. La Coordinadora del Vallès Occidental convocó una concentración para protestar contra los recortes en la Sanidad Pública. Activistas de distintas localidades se encontraron para hacer cortes de circulación informativos en la N-150 en la entrada de Barberà del Vallès. Se paralizaba intermitentemente la carretera durante menos de 5 minutos para informar a los conductores sobre los recortes en Sanidad y sobre el gobierno corrupto de CIU.

Este encuentro se reprodujo en otras localidades: En Palamós, donde se cortó la C-256, en Hostalric, la C-35, en Anglès  donde se interrumpió el tráfico de la C-63; y en Sant Celoni, donde se cortó la GI-552, así como en otros lugares de las demarcaciones de Girona y Tarragona. En muchos de ellos se empleó la misma técnica que se usó en nuestro caso: Como un limpiador de cristales o un vendedor de pañuelos se aprovechaban las paradas de tráfico naturales para dar la información. Todo transcurrió con seguridad y calma, en ningún momento los posibles afectados tuvieron queja del trabajo informativo de los ciudadanos y mostraban su apoyo con silbidos y gritos en contra de los recortes.

Durante la concentración fueron identificadas 4 personas a quienes ahora se les imponen multas altísimas como responsables y organizadores de esta “manifestación” y por cortes en la carretera N-150 con vallas de obras, lo cual no es cierto, porque únicamente se utilizaba una pancarta para realizarlos. También los hacen responsables de una segunda “manifestación” en la que no estaban presentes. Como se puede permitir esta falta de objetividad en las fuerzas de seguridad?  No es admisible que nos multen por ejercer nuestro derecho a la protesta pacífica. Lo que ilustra perfectamente lo que estamos diciendo y que crea jurisprudencia, son las absoluciones de esta misma semana de los 245 identificados en la comisaría de Zapadores (Valencia) por la manifestación de la # PrimaveraValenciana por los recortes en educación, o la absolución de los identificados en el Parque del Retiro en Madrid en las reuniones preparatorias del 25S.

A todo esto le tenemos que añadir los 2 multados por la liberación de un espacio en Santa Perpètua, espacio cedido a una familia con necesidades inmediatas; los multados por la huelga general del 29m; las denuncias que nos llegan simplemente porque nos han visto en una foto; la posible aplicación de la nueva ley, introducida en el nuevo código penal, contra convocantes de manifestaciones en línea; las querellas por brutalidad policial y todas aquellas que están asumiendo gastos judiciales por temas políticos.

Se puede afirmar sin lugar a dudas que sufrimos una sutil y persistente represión contra las libertades de movimiento y de pensamiento de la ciudadanía, un estado de sitio mediático y burocrático.

Para afrontar los costes económicos de la defensa jurídica y los de las denuncias hemos organizado un concierto en el Casal de Joves de Badia del Vallès, c. Porto s / n,  desde las 7 de la tarde hasta la 1 de la noche, al que no puedes faltar.

Os esperamos a todas. Aprovecharemos para encontrarnos en un lugar más distendido que de costumbre.

Convocatoria en el blog de CoordVallesOcc: http://wp.me/p2aKHb-o5
Cartelhttp://bit.ly/SUwn0b
Bannerhttp://bit.ly/SUwpoF
Evento Facebook: http://on.fb.me/OKti28

ENLACES DE REFERENTES:

GRUPS ANTIREPRESSIUS
http://rereguardaenmoviment.org/
http://legal15m.wordpress.com/

PRENSA
[blog] (20Feb12) CoordVallesOcc 
Contra la repressió d’activistes socials al Vallès: solidaritat
https://coordinadoravallesoccidental.wordpress.com/2012/02/20/noticia-contra-la-repressio-dactivistes-socials-al-valles-solidaritat/
 
[premsa] (3set11) El Punt Avui+
Protesta contra les retallades sanitàries a Barberà del Vallès
Mig centenar de persones tallen amb intermitència l’N-150 a l’entrada de la població
La pancarta portava el lema ‘Ens van enganyar a la campanya electoral i ens van colar la tisorada social
http://www.elpuntavui.cat/noticia/article/2-societat/5-societat/449411-protesta-contra-les-retallades-sanitaries-a-barbera-del-valles.html
 
[premsa] (3set11) Nació Digital
«Perdoneu pels minuts que us robem, però la nostra vida està en joc»
Una cinquantena de persones tallen la N-150 per protestar contra les retallades sanitàries
http://www.naciodigital.cat/noticia/34797/perdoneu/pels/minuts/robem/pero/nostra/vida/esta/joc
 
[premsa] (3set11) La Vanguardia per EFE
Continúan las protestas contra los recortes de Salut
Afectados por el tijeretazo sanitario cortan al tráfico varias carreteras en Girona y Barcelona
http://www.lavanguardia.com/vida/20110903/54211746288/continuan-las-protestas-contra-los-recortes-de-salut.html
 
[premsa] (3set11) 3cat24
Noves protestes i talls de trànsit en contra de les retallades en sanitat
http://www.324.cat/noticia/1358846/catalunya/Noves-protestes-i-talls-de-transit-en-contra-de-les-retallades-en-sanitat
 
[premsa] (3set11) El debat per Redacció / ACN
Nova jornada de protestes contra les retallades a la sanitat catalana
http://www.eldebat.cat/cat/notices/2011/09/nova_jornada_de_protestes_contra_les_retallades_a_la_sanitat_catalana_89683.php
 
[premsa] (3set11) Radio Sabadell per Mireia Sans
Un grup de veïns de Badia del Vallès talla la N-150 en protesta per les retallades sanitàries
Els contraris a la tisorada han convocat protestes similars en diferents punts de la geografia de Catalunya
http://www.radiosabadell.fm/Noticies/Un-grup-de-veins-de-Badia-del-Valles-talla-la-N-150-en-protesta-per-les-retallades-sanitaries
 
[premsa] (4set11) Público por ROSA FERNÁNDEZ
El cierre de Urgencias vuelve a cortar carreteras
Nueva jornada de protestas contra el tijeretazo sanitario del Govern catalán
http://m.publico.es/394494
 
[premsa] (4set11) El País por MERCÈ PÉREZ PONS
La protesta por el ‘tijeretazo’ en la sanidad corta carreteras
Las acciones reivindicativas contaron con la complicidad de los conductores
http://elpais.com/diario/2011/09/04/catalunya/1315098448_850215.html
 
[blog] (13feb12) En lluita 
Contra la repressió d’activistes socials al Vallès: solidaritat
No a la repressió d’activistes del 15-M a Barberà del Vallès
http://www.enlluita.org/site/?q=node/4599
 
[premsa] (10feb12) El Triangle per M. F. R.
Puig vol multar els indignats de Barberà que van tallar l’N-150 contra les retallades sanitàries
Cinc mesos després de l’acció, quatre persones reben un expedient sancionador, ple de falsedats segons els afectats, on se’ls diu que van vulnerar la normativa de protecció ciutadana i es demana que se’ls sancioni per infracció greu. La multa màxima per aquesta infracció és de 30.000 euros
http://www.eltriangle.eu/cat/notices/2012/02/puig_vol_multar_els_indignats_de_barbera_que_van_tallar_l_n-150_contra_les_retallades_sanitaries_28289.php

Anuncis

2 responses to “#CIUvol3000 Comunicat de premsa (cat i cast) i enllaços de referencia: “CONCERT SOLIDARI PELS MULTATS DEL VALLÈS I EN CONTRA DE LA REPRESSIÓ POLICIAL Y BUROCRÀTICA”

  1. Retroenllaç: Badia del Vallès – Concert solidari pels multats per defendre la sanitat pública #CIUvol3000 | acampadasbd

  2. Retroenllaç: Dissabte 20 d’octubre | acampadasbd

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s