[Acta] Assemblea Coordinadora 15M Vallès Occidental a Polinyà

Data: 15/06/2013

Anar a acta en català

Ir a acta en español

Anar a actes passades

Ordre del dia:

1- Compondre l’equip de dinamització

2- Presentació de la coordinadora 15M i dels participants

3- Tresoreria

4- Accions passades

5- Accions futures i propostes:

7- Precs i preguntes

[cat]

2. Presentació dels participants

Pobles assistents:

Polinyà, Palau de Plegamans, Sabadell, Barberà del Vallès, Badia del Vallès i Sta.Perpètua de Mogoda.

Se li fa una petita introducció als nous  assistents del recorregut de la Coordinadora Vallès Occ.15m i com es va originar la caixa de resistència i per què.

Se’ls explica l’acció del tall de Ctra de la N-150 i dels i 4 imputats s amb multa de 3000E per aquesta acció.

S’explica el suport de la coordinadora a una família de Sta Perpètua de Mogoda al barri de Mogoda, el seu judici per possible desallotjament i la presència al ple a Sta Perpètua de Mogoda per donar suport a aquesta família.

S’explica que s’han programat 2 concerts solidaris i es participarà a les barraques de Sabadell per recaptar fons per a la caixa de resistència i la importància de col·laborar en els torns de les properes barraques que seran al setembre, dies 6,7 i 8, per seguir recaptant fons destinats a aquesta caixa.

4. Accions passades

Concentració en suport de la família del barri de Mogoda

S’explica com va ser la concentració en suport de la família del barri de Mogoda als jutjats de Sabadell i el resultat de la vista prèvia. La concentració va ser més aviat fluixa i no va estar del tot malament perquè es va coincidir amb la PAH de Sabadell que hi era per un dels seus judicis. El que no ens sembla bé és que al acabar el seu judici van marxar. Es comenta que de moment no hi ha perill de desnonament i que la jutge sembla a favor de no desnonar.

S’explica com va anar el ple de la tarda a Sta Perpètua de la Mogoda.

No ens van deixar llegir 4 línies en defensa de la família que volien desnonar i ens van fer fora per la força, arran d’això li posen una multa a la persona que va intentar llegir aquestes 4 línies.

5. Accions futures:

Ens expliquen que hi ha una altra família en Sta.Perpètua que està al carrer i necessiten habitatge urgentment. Es parla de la possibilitat d’oferir-los ajuda.

Expliquen que l’Ajuntament fa de subhaster als bancs.

Es comenta que hi ha divisió entre les PAHs per la voluntat de controlar-les políticament. Es comenta el funcionament de ls PAHs catalanes i els problemes que hi ha i se li aconsella a la PAH de Polinyà què han de fer per poder formar part d’aquestes PAHs. Se’ls explica que poden posar-se en contacte amb l’Associació 500×20 que també tracten el problema de l’habitatge.

S’informa que hi haurà una concentració pel tancament dels CAPs a Sabadell el dilluns 18 de juny a les 17h a la pl. Ajuntament Sabadell.

Plebiscit Ciutadans:

Ve un company a explicar-nos en què consisteix:

El convoca Mara Ciutadana, intenta aglutinar el màxim de gent possible. Es tracta de convocar eleccions a nivell estatal, però les eleccions les convoca el poble, és com un referèndum o consulta però que el convoca el poble ja que en l’article 23 de la constitució diu que la Democràcia pot ser participativa per la ciutadania o representativa que és com s’ha vingut fent fins ara. Mai s’ha aplicat la Democràcia participativa i el Plebiscit és l’eina per reclamar això i que els resultats siguin vinculants.

Aquesta votació serà del 23 al 30 de juny i el resultat si és satisfactori es portarà al Congrés, si no funciona al Constitucional i després a l’europeu que allà sí està contemplat i regulat.

S’explica el funcionament de les taules, com han d’estar constituïdes (igual que en qualsevol mesa electoral, president, secretari i vocal).

S’ofereix Sta Perpètua de la Mogoda per a la pròxima Assemblea de la CoordinadoraVallés15m que serà el 6 de juliol a les 11h al parc de la Mogoda

[esp]

2. Presentación de los participantes

Pueblos asistentes:

Polinyà, Palau de Plegamans, Sabadell, Barberà del Vallès, Badia del Vallès y Sta.Perpètua de Mogoda.

Se le hace una pequeña introducción a l@s nuev@s asistentes del recorrido de la Coordinadora Vallés Occ.15m y como se originó la caja de resistencia y para qué.

Se les explica la acción del corte de Ctra. de la N-150 y de l@s 4 imputad@s con multa de 3000E por dicha acción.

Se explica el apoyo de la coordinadora a una familia en Sta. Perpètua de Mogoda en el barrio de Mogoda, su juicio por posible desalojo y la presencia en el pleno en Sta. Perpetua de Mogoda para dar apoyo a esta familia.

Se explica que se han programado 2 conciertos solidarios y se participará en las barracas de Sabadell para recaudar fondos para la caja de resistencia y la importancia de colaborar en los turnos de las próximas barracas que serán en Septiembre, días 6,7 y 8, para seguir recaudando fondos destinados a dicha caja.

4. Acciones pasadas

Concentración en apoyo de la familia del barrio de Mogoda

Se explica cómo fue la concentración en apoyo de la familia del barrio de Mogoda en los juzgados de Sabadell y el resultado de la vista previa. La concentración fue más bien floja y no estuvo del todo mal porque se coincidió con la PAH de Sabadell que estaba allí por unos de sus juicios. Lo que no nos parece bien acabaron lo suyo y se fueron. El juicio, se comenta que por el momento no hay peligro de desahucio y que la jueza parece a favor de no desahuciar.

Se explica cómo fue el pleno por la tarde en Sta. Perpètua de la Mogoda.

No nos dejaron leer 4 líneas en defensa de la familia que querían desahuciar y nos echaron por la fuerza, a raíz de esto le ponen una multa a la persona que intentó leer estas 4 líneas.

5. Acciones futuras:

Nos explican que hay otra familia en Sta.Perpètua que está en la calle y necesitan vivienda urgentemente. Se habla de la posibilidad de ofrecerles ayuda.

Explican que el Ayuntamiento hace de subastero a los bancos.

Se comenta que existe división entre las PAHs por la voluntad de controlarla políticamente. Se comenta el funcionamiento de ls PAHs catalanas y los problemas que hay y se le aconseja a la PAH de Polinyà qué tienen que hacer para poder formar parte de dichas PAHs. Se les explica que pueden ponerse en contacto con la Asociación 500×20 que también tratan el problema de la vivienda.

Se informa que habrá una concentración por el cierre de los CAPs en Sabadell el lunes 18 de junio a las 17h en la pl. Ayuntamiento Sabadell.

Plebiscito Ciudadan@:

Viene un compañero a explicarnos en qué consiste:

Lo convoca Mara Ciudadana, intenta aglutinar el máximo de gente posible. Se trata de convocar elecciones a nivel estatal, pero las elecciones las convoca el pueblo, es como un referéndum o consulta pero que lo convoca el pueblo ya que en el artículo 23 de la constitución dice que la Democracia puede ser participativa por la ciudadanía o representativa que es como se ha venido haciendo hasta ahora. Nunca se ha aplicado la Democracia participativa y el Plebiscito es la herramienta para reclamar esto y que los resultados sean vinculantes.

Esta votación será del 23 al 30 de junio y el resultado si es satisfactorio se llevará al Congreso, si no funciona al Constitucional y después al europeo que allí sí está contemplado y regulado.

Se explica el funcionamiento de las mesas, como tienen que estar constituidas (igual que en cualquier mesa electoral, presidente, secretario y vocal).

Se ofrece Sta. Perpètua de la Mogoda para la próxima Asamblea de la CoordinadoraVallés15m que será el 6 de julio a las 11h en el parque de la Mogoda

Actes passades:

4-5-13 Terrassa  http://bit.ly/1dLAfHI

6-4-13 Sabadell  http://bit.ly/1b13J8C

2-3-13 Rubí   http://bit.ly/131XmZI

02-02-13 La Floresta   http://bit.ly/ZWb4Of

12-1-13 Badia   http://bit.ly/YrH9wB

01-12-12 Santa Perpètua de Mogoda   http://bit.ly/UH5Qqs

29-10-12 Sabadell   http://bit.ly/YmyGOt

15-09-12 Castellar del Vallès   http://bit.ly/Nw8HOC

27-05-12 Montcada i Reixac http://bit.ly/MdNg1M

21-04-12 La Floresta   http://bit.ly/KH48Lv

17-03-12 Viladecavalls (Can Tries)   http://bit.ly/ReTnCi

12-02-12 Barberà del Vallès  http://bit.ly/Ymyz5w

15-01-12 Cerdanyola del Vallès   http://bit.ly/YmyBKv

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s