[Comunicat] ELS CINC IMPUTATS DEL 15 M DE SANTA PERPETUA DE MOGODA

Fa un any a l’Assemblea de la Coordinadora del 15M del Vallès Occidental celebrada a la localitat de Santa Perpètua de Mogoda, es va decidir donar suport a la ocupació d’un habitatge buit (propietat de la Generalitat) al barri de la Mogoda nº 19 , deshabitada des de feia cinc anys. El propòsit era cedir-la a una família del poble amb fills menors de 2 anys, a l’atur i sense cap tipus de prestació ni ingressos.
Quan la família va sol·licitar una prestació econòmica als serveis socials de l’Ajuntament se’ls hi va denegar. Però els hi ofereixen si abandonen l’habitatge. No s’ha d’oblidar que el nostre municipi, gràcies a les signatures recollides en el 2011, es va declarar lliure de desnonaments .

Per part de la Coordinadora d’Assemblees 15M del Vallès Occidental es decideix fer una concentració abans del ple municipal del 30 maig de 2013 a les 18.30 hores. Una setmana abans s’informa a tots els partits polítics de la intenció de fer unes preguntes abans del Ple, com en altres ocasions ja s’havia fet. Les preguntes eren :

1 . Quin article de la Llei de serveis socials permet no donar aliments a una família amb fills menors sense ingressos?
2 . Per què l’Ajuntament té ocupada dues cases del barri de la Mogoda com a magatzem de material quan al poble hi ha persones sense habitatge?

3 . Per què INCASOL no denuncia l’Ajuntament per ocupar dues cases i sí denuncia una família sense recursos?

4 . Per què no es modifica el ROM per a que els ciutadans puguin intervenir en el Ple quan s’han lliurat 4000 signatures aproximadament a l’alcaldia? (ICV ho portava al seu programa electoral).
En aquesta ocasió no es van poder fer les preguntes perque des de la primera fila quatre membres d’ICV es van aixecar i van començar a provocar mitjançant insults (” feixistes, això és mentida, que cony voleu …”) i gestos amenaçadors.
El resultat va ser la intervenció de la policia local, present en gran nombre, que ens va obligar a abandonar la sala a empentes i amb certa violència per part d’ells. Per aquests fets es troben imputats 5 membres del 15M, acusats de delictes de desobediència greu, falta de maltractament d’obra sense lesió, falta d’amenaça d’injúries, falta de lesió a un agent, desobediència i resistència lleu. La denúncia de desobediència greu pot comportar a un dels companys una pena de 6 mesos a un any de presó .
Ens preguntem per què l’Ajuntament de Santa Perpètua governat per ICV, CiU, PCCA, és capaç de permetre la denúncia contra uns membres del 15M que només donen suport a una família en situació de desemparament.
logo 15M Santa Perpetualogo_CVO
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s